Miniatura Activitats de natura al Pallars (agost)-01-01

Activitats temàtiques a la Vall de Siarb (agost)

senderisme

patrimoni

Calendari


 Calendari Agost

 

Descripció de les activitats


Visita als búnquers i trinxeres del Front del Pallars

Caminada suau de mig dia en un entorn privilegiat entre restes de la Guerra Civil i altres testimonis del passat. La jornada es divideix en una breu xerrada sobre el context històric  i un posterior itinerari interpretatiu per les diferents posicions dels bàndols franquista i republicà, establerts a la zona des de l’abril al setembre de l’any 1938. En ruïnes i sense cap manteniment, veurem casernes, búnquers i trinxeres ben a prop dels pobles on ara la vida és plàcida i tranquil·la.

Preu: 13 € (50% per a menors de 6 anys)  |  Durada: de 9 h. a 13 h.

Dies: 4 i 18 de juny

 

Visita al despoblat de Santa Creu

Visita guiada a les fascinants restes d’un poblat medieval, ubicat a 1.700 m. d’alçada, entendrem quina era la seva funció i com vivia la seva gent des de l’Edat del Bronze fins a l'Edat Mitjana. En acabar, podrem veure les restes trobades en aquest jaciment al Museu de Llagunes.

Preu: 6 € (50% per a menors de 6 anys)  |  Durada: de 10 h. a 12 h.

Dies: cada dimecres d'agost

 

La vida entorn del riu entre Llagunes i el Tros de Sort

Excursió de mig dia resseguint les aigües dels barrancs de Coma Sarrera i de les Comes de Rubió. Durant l’itinerari, descobrirem l’antiga central hidroelèctrica que il·luminava els pobles de la vall fins els anys 70. Entendrem com era la vida abans de la construcció de la carretera del Port del Cantó, i com la modernitat ha accelerat l’abandó dels camps. La caminada transcorre per diferents tipus de vegetació: pinedes, rouredes, i el bosc de ribera característic de les zones properes als corrents fluvials. En acabar, gaudirem d'un maridatge de vins i formatges a la formatgeria artesanal Tros de Sort (10 euros addicionals).

Preu: 13 € (50% per a menors de 6 anys)  |  Durada: de 9 h. a 13:30 h.

Dies: 6 i 20 d'agost

 

De Santa Creu a Llagunes, viatge en el temps

Endinsa't a la història de la vall de Siarb! A través de la visita guiada a les fascinants restes d’un poblat medieval, ubicat a 1.700 m. d’alçada, entendrem quina era la seva funció i com vivia la seva gent des de l’Edat del Bronze fins a l'Edat Mitjana. De camí a Llagunes tornarem al present tot observant els grans canvis que ha experimentat la vall els darrers anys. Visitarem antics tancats d’animals, una borda que encara s’utilitza, i una casa del poble que resta intacte des del seu abandó fa més de trenta anys.

Preu: 13 € (50% per a menors de 6 anys)  |  Durada: de 9 h. a 13 h.

Dies: 11 i 25 d'agost

 

Descoberta geològica

Aquesta activitat ens introdueix al camp de la geologia tot passejant per aquest indret del Pirineu pallarès. La jornada comença amb una breu xerrada introductòria sobre la formació dels Pirineus. Posteriorment, realitzem un itinerari interpretatiu que recorre les singularitats geològiques de la vall de Siarb, el país de la terra roia…

Preu: 13 € (50% per a menors de 6 anys)  |  Durada: de 9 h. a 13 h.

Dies: 13 d'agost

 
Circuit de geocaching

Encara no coneixes el Geocaching? Es tracta d'un joc a l'aire lliure de cerca de tresors amb l'ajuda de GPS. Al poble de Llagunes, també hi ha tresors amagats. Cercar-los et portarà a fer una bonica passejada pel costat del riu de les Comes de Rubió i a veure les magnífiques vistes de la vall des de dalt d'una gran roca. No perdis la pista!

Preu: 13 € (50% per a menors de 6 anys)  |  Durada: de 9 h. a 13 h.

Dies: cada dilluns d'agost

 

 

A tenir en compte:


 

 

Nivell físic

Els itineraris són aptes per a tots els públics.

Equipament

Cal dur calçat i roba adequats per caminar, aigua i protecció solar.

Itineraris interpretats

Els itineraris van a càrrec de guies interpretadors del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

Promoció


Les activitats s'inclouen en la promoció d'estada amb activitats definida per l'allotjament.
 
 

Activitats a la carta


Si voleu realitzar alguna de les activitats en alguna altra data ,o bé per al vostre grup amb exclusivitat, consulteu la nostra disponibilitat.

 

Posted in Grups.