Natura familia_miniatura-01

Natura a la Vall de Siarb

A Llagunes, a 12 Km de Sort (Pallars Sobirà).

raquetes_picto-page-001

Un racó del Pirineu


La Vall de Siarb, en ple Parc Natural de l'Alt Pirineu, és un lloc ideal per passar-hi uns dies en família gaudint de la natura i dels tresors que amaga: boscos i rius, un poblat medieval, restes de búnquers i trinxeres de la Guerra Civil, una antiga central hidràulica,... Et proposem fer estada al Refugi Vall de Siarb i combinar activitats pel teu compte i organitzades, al teu ritme!

 

Propostes


Visita a les cabres del Ritxi

Visita les cabres al seu corral, mira com s'alimenten, i acompanya el pastor i els gossos a pasturar-les! Una experiència...molt animal!

Circuit de geocaching

Amb l'ajuda d'un petit manual i un GPS, cercaràs la localització de diferents amagatalls on s'hi amaga un llibre de signatures. L'itinerari permet descobrir els entorns del poble tot caminant pel costat del riu. No perdis la pista!

Pintant la foscor

Il·lumina les teves idees, posa llum a la teva imaginació! Activitat lúdica i creativa en què grans i petits pintaran en la foscor amb l'ajuda de lots i papers de colors. La càmera de fotos fixarà els dibuixos en un sol clic!

De Santa Creu a Llagunes, viatge en el temps

Endinsa't a la història de la vall de Siarb! A través de la visita guiada a les fascinants restes d’un poblat medieval, ubicat a 1.700 m. d’alçada, entendrem quina era la seva funció i com vivia la seva gent des de l’Edat del Bronze fins a l'Edat Mitjana. De camí a Llagunes tornarem al present tot observant els grans canvis que ha experimentat la vall els darrers anys. Visitarem antics tancats d’animals, una borda que encara s’utilitza, i una casa del poble que resta intacte des del seu abandó fa més de trenta anys.

Descoberta geològica

Aquesta sortida matinal consta d'una breu xerrada introductòria sobre la formació dels Pirineus i un posterior itinerari interpretatiu que recorre les singularitats geològiques de la vall de Siarb, el país de la terra roia…

Visita als búnquers i trinxeres del Front del Pallars

Caminada suau de mig dia en un entorn privilegiat entre restes de la Guerra Civil i altres testimonis del passat. La jornada es divideix en una breu xerrada sobre el context històric  i un posterior itinerari interpretatiu per les diferents posicions dels bàndols franquista i republicà, establerts a la zona des de l’abril al setembre de l’any 1938. En ruïnes i sense cap manteniment, veurem casernes, búnquers i trinxeres ben a prop dels pobles on ara la vida és plàcida i tranquil·la.

La vida entorn del riu entre Llagunes i les Vernedes

Excursió de mig dia resseguint les aigues dels barrancs de Coma Sarrera i de les Comes de Rubió. Durant l’itinerari, descobrirem l’antiga central hidroelèctrica que il·luminava els pobles de la vall fins als anys 70. Entendrem com era la vida abans de la construcció de la carretera del Port del Cantó, i com la modernitat ha accelerat l’abandó dels camps. La caminada transcorre per diferents tipus de vegetació: pinedes, rouredes, i el bosc de ribera característic de les zones properes als corrents fluvials.

 

Allotjament


Al Refugi Vall de Siarb, al poble Llagunes, us oferim el servei de pernoctació i els àpats que us facin falta.
 

Preu


Segons la mida del grup i la inclusió i/o exclusió d'activitats, pernoctacions i àpats. Demana pressupost sense compromís.

 

A tenir en compte:


 

 

Accessibilitat

El Refugi Vall de Siarb és accessible en cotxe, tothom hi té cabuda.

Ús exclusiu

El refugi es pot llogar amb exclusivitat per a grups de fins a 21 persones.

Rutes interpretades

Els itineraris van a càrrec de persones coneixedores de la vall.

 

Condicions de contractació


Un cop feta la reserva, cal abonar un 30% de l'import en concepte de bestreta.

 

Posted in Familia.