Nosaltres

El projecte


BalmesBlancs neix com un projecte que té per missió oferir productes i serveis que acostin, donin a conèixer i facin valdre la riquesa natural, històrica, cultural i humana del territori català, i de forma especial de les comarques de muntanya.

Amb aquesta finalitat, l’entitat dissenya i implementa experiències temàtiques a la natura. Les activitats proposades combinen la pràctica esportiva, fonamentalment el senderisme, amb l’aprenentatge d’aspectes rellevants de l’indret visitat, ja sigui en l'àmbit natural, històric o cultural.

A banda, les sortides tenen un marcat caire vivencial i experiencial, fomenten la coneixença entre persones i contribueixen a crear un vincle emocional amb el territori.

Es desenvolupen activitats a diferents indrets del territori català. La major part, però, tenen lloc al Pirineu, i en especial al Pallars Sobirà, on BalmesBlancs hi gestiona el Refugi Vall de Siarb. Es tracta d'un allotjament que sovint serveix de “base d’operacions” i on s’hi ha desenvolupat una sèrie d’activitats temàtiques oferides de forma permanent. 

L’equip


BalmesBlancs el conformen tres emprenedors amb formació i experiència professional en el camp de l’empresa, l’enginyeria i el comerç.

Marc Cortina - Jordi Ponti - Carles Ponti

Més enllà de l’activitat professional, la passió per la natura i la pràctica habitual d’esports de muntanya és el punt de confluència i l’origen d’aquest projecte d’emprenedoria. L’excursionisme, la bicicleta de muntanya, l’esquí de travessa, l’escalada i l’alpinisme han estat el canal pel qual es promotors del projecte han esdevingut grans coneixedors de la geografia física i social de les comarques de muntanya d'arreu del territori català.

Els col·laboradors


Són el motor del projecte! Experts en diferents camps, transmeten allò que saben amb la passió i motivació d'aquell que creu i estima el que fa.

Els més habituals:

  • Historiador: Manel Gimeno
  • Geòleg: José Ángel López
  • Biòlegs: Guillem Roca, Maria Elena Cefali
  • Nivòloga: Sara Orgué
  • Guies de Muntanya: Enric Nadal, Marc Turell
  • Comunicació i imatge: Gemma Cots, Mariona Llebaria, Eva Buscarons, Núria Font, Joan Enric Clofent.

Esporàdics:

Eduard Plana (enginyer de forest), Samuel Colomer (periodista i bomber), Raquel Cunill (geògraf).

Empreses i entitats:

andronacultura

customLogo

images

 

imatginart_1_transp

explora guies

La_Rafting_2

Xarxa de projectes afins


Permeteu-nos que us presentem alguns projectes que ens agraden, amb qui col·laborem o compartim valors, energies i expectatives; persones apassionades que aposten per un projecte amb il·lusió i aporten valor a la societat des del seu camp d'expertesa.

agost

basic_logo_0

image

dhara

logo_psgo

logo-bergwald-projekt